Hoe moet ‘n mens dink oor bygelowigheid?

Hallo julle

Ek het ‘n vraag oor bygelowe. Waar in die Bybel word dit aangespreek? Ek het my eie oortuiging: God is ‘n jaloerse God. Niks moet by die Bybel bygelas word nie en ‘n bygeloof is iets wat jy bylas en Jesus het ons vry gemaak van al die dinge. Maar hoe verduidelik mens dit vir iemand anders?

Dankie julle!

Winkelsmidt

 

Hallo Winkelsmidt

Wat bygeloof aanbetref die volgende opmerkings. Wanneer dit kom by enigiets wat ‘n mens glo dan is die vraag altyd: Is wat ek glo waar? As Christene glo ons dat die Bybel ‘n ware openbaring is van ‘n God wat werklik bestaan. (Dis natuurlik ‘n ander vraag oor hoe ons aan mense sou kon verduidelik waarom die Bybel betroubaar is as sodanige openbaring en hoekom dit redelik is om te glo dat ‘n onsigbare God werklik bestaan.) Die implikasie is egter dat as daar iets is – ‘n stelling of ‘n (by)geloof of ‘n idee – wat die Bybel weerspreek, dan het ons goeie rede om daardie weerspreking te verwerp.

‘n Ander vraag om te vra oor ‘n stelling of ‘n (by)geloof of ‘n idee, is oor wat die uitwerking daarvan op ‘n mens se lewe is. Is dit iets wat jou aanmoedig om te groei in jou verhouding met God of is dit iets wat die potensiaal het om jou verhouding met God te benadeel? Hierdie vraag is baie prakties en hoewel dit verband hou met die vraag oor of dit waar is, gaan dit hier om daarop bedag te wees dat sekere idees en bygelowigheid tog ‘n bepaalde werklikheid mag weerspieël, maar wat potensieel gevaarlik is juis omdat dit ‘n substituut vir God kan word.

Lees die onderstaande vraag oor “superstition” (vanaf die webwerf www.gotquestions.org):

Question: “What does the Bible say about superstitions?”

Answer: Superstition is based on the ignorant faith of an object having magical powers. Another word for superstition is idolatry. The Bible does not support the idea of things occurring by chance, but nothing is done outside of God’s sovereign control. Either He causes or allows everything in keeping with His divine plan (Acts 4:28, Ephesians 1:10).

There are many types of superstitions in the world, ranging from the benign—such as not walking under a ladder—to the occult practices of astrology, black magic, divination, voodoo and sorcery. Scripture condemns those who practice astrology (Deuteronomy 4:19), magic, divination and sorcery (2 Kings 21:6, Isaiah 2:6). Idolatry is also forbidden, and no one who practices it will enter the Kingdom of God (Revelation 21:27). These types of practices are extremely dangerous because they open the minds of the practitioners to the influence of the devil. First Peter 5:8 warns us to “be self-controlled and alert. Your enemy the devil prowls around like a roaring lion looking for someone to devour.”

We should get our faith not from objects or rituals of man-made origin, but from the one true God who gives eternal life. “See to it that no one takes you captive through hollow and deceptive philosophy, which depends on human tradition and the basic principles of this world rather than on Christ. For in Christ all the fullness of the Deity lives in bodily form, and you have been given fullness in Christ, who is the head over every power and authority” (Colossians 2:8-10).

Groete

Udo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.